Colecția de rochii Haute Couture Valentino din toamna 2015

În articolul de astăzi vom vorbi despre colecția de rochii haute couture Valentino din toamna 2015. Cea mai recentă colecție Valentino haute couture din  toamna 2015 demonstrează cu siguranță dragostea necondiționată a Mariei Grazia Chiuri și  Pier Paolo Piccioli pentru capitala Italiei, Roma. Parada a avut loc într-o pasaj  arheologic în care fiecare rochie  a povestit istoria Imperiului Roman într-o viziune foarte personală a lui Valentino.

Valentino Haute Couture Otoño 2015.

Maria Grazia și Pier Paolo Piccioli Chiuri au evocat începuturile Valentino Garavani , care, în anii 60  a  ales chiar  Piazza Mignanelli  din Roma , ca locație pentru  primul său butic , astăzi , este pasarela  haute couture Valentino cea mai emoționantă care a existat vreodată . Cu toate acestea, evenimentul  a celebrat nu numai un spectacol de Valentino Couture, oaspeții  la seara elegantă au avut ocazia de a vedea o expoziție intitulată Mirabilia Romae, o călătorie reală în trecut ce a recreat  fiecare monument istoric prezent pe străzile Romei.

Valentino Haute Couture Otoño 2015.

Atmosfera magică s-a transformat în ceva și mai fascinant atunci când modelele au defilat pe pasarelă  aducând cu ele amintirea  splendorilor și eleganței  din timpul gloriosului Imperiu Roman care a existat acum  900 de ani înainte de Hristos .

Valentino Haute Couture Otoño 2015.

 Colecția de  rochii haute couture Valentino este o adevărată operă de artă. În prima parte a  paradei , paleta este complet neagră pentru a sublinia bijuteriile sculpate aurii.  Pielea a fost tăiată cu laserul pentru a crea rochii cu frunze sau pene aurii. Estetica este exotică , rochiile  sunt niște  bijuterii prețioase de mare valoare, care  întruchipează legende populare vechi despre sculpturi romane .

Valentino Haute Couture Otoño 2015.

Tunicile maiestuoase au o cădere verticală perfectă, rochiile brodate de mătase și catifea,  amintesc de acea epocă. Glugile, brocarturile foarte fine, decolteu cu un singur  umăr , mânecile lungi sau lipsa lor , sugerează un baroc princiar , făcând acest spectacol o fabulă istoric în care misterul, păgânismul si eleganta, sunt perfectă concordanță. Lungimile sunt mai jos de genunchi , mini sau maxi. Paleta este  monocromatică,  în principal negru, auriu , verde închis, vișiniu și roșu simbolizând Valentino.

Valentino Haute Couture Otoño 2015.

Rochii drepte si lungi, cu detaliu din brocart, margini ondulate,  aplicații pompoase. Colecția  este caracterizată de linii largi și drepte, decolteurile sunt purtate pe spate sau în față. Rochiile mini  din dantelă și brocart în culori negru și auriu , sunt în stil  ” gladiator ”  combinate numai cu  sandale  în același stil .

Valentino Haute Couture Otoño 2015.

Printre materialele de lux se remarcă  tul de mătase, piele , cristale înscrustate în elaborarea artizanală a  fustelor și pieptului  rochiilor,  catifea , pene , lână , dantelă , mătase georgette, crep de mătase , cașmir , perle , bumbac , muselină șifon, organza și brocarturi fine.

Valentino Haute Couture Otoño 2015.

Accesoriile magnifice precum  diademele ca ornamente de păr și bijuterii  sculptate,  sunt inspirate  după  sculptorul și artistul italian Alessandro Gaggio. Pe coliere apar mici  fraze  din cele mai renumite poeme ale poetului antic roman Gaius Valerius Catullus. Rochiile negre minimaliste sunt decorate cu centuri subțiri  aurii cu mini sculpturi cu capete de leu și stele .

 Valentino Haute Couture Otoño 2015.Valentino Haute Couture Otoño 2015.Valentino Haute Couture Otoño 2015.

Sursă: modapreviewinternational.com

roxana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *