Semnificația celei mai speciale rochii albe, rochia de mireasă albă

În articolul de astăzi vom vorbi despre semnificația celei mai speciale rochii albe,  rochia de mireasă albă. Când o viitoare mireasă își planifică cea mai frumoasă zi din viața ei, ea merge la cumpărături pentru rochia de mireasă albă perfectă. În buticurile specializate cele mai multe rochii de mireasă sunt albe sau fildeș. Asociația Istorică Monroe County susține că tradiția  albului a început atunci când regina Victoria a purtat o rochie magnifică de culoare albă pentru căsătoria ei cu prințul Albert în 1840. O rochie de culoare albă era mai greu de obținut pentru miresele obișnuite. De atunci însă, pânza albă a devenit mai accesibilă și miresele  au folosit această culoare în ziua nunții lor.

Istorie

Se pare că de când Regina Victoria a purtat  rochia de mireasă albă la nunta ei cu Prințul Albert a început moda purtării albului la nuntă . La acel moment,  țesătura de culoare albă era mai scumpă, doar cei din familia regală sau cei  bogați  o puteau cumpăra. Miresele nu-și puteau permite să cumpere o rochie de mireasă pentru a fi purtată o singură dată, de aceea cele mai multe dintre ele  utilizau la nuntă rochia  cea mai bună de duminică sau rochia de seară. După încheierea celui de-al doilea război mondial, miresele  au început să folosească mai mult alb pentru rochii.  Și apoi după  căsătoria lui Grace Kelly în 1950 , miresele au început să dea un stil personal  rochiilor lor pentru a le face mai elaborate.

Perioada

În  decada anilor 1890,  magazinele au început să facă această culoare mai disponibilă pentru mirese. În  Ladies Home  Journal se specifică faptul că din timpuri imemoriale  rochia de mireasă  a fost albă. În 1920, Coco Chanel a creat prima rochie albă  până la genunchi care a consolidat  albul ca și culoare universală pentru rochia de mireasă. La începutul anilor ’50, Grace Kelly a purtat o rochie de mătase albă și satin și a început mișcarea de individualitate ale  rochiilor  de mireasă.

 

Importanță

Importanța  purtării  rochiei de mireasă albă în secolul XXI se datorează faptului că se consideră în continuare că mireasa este pură. Încă din timpuri străvechi s-a susținut că albul era simbolul purității și inocenței, indiferent de material. Istoria însă arată că rochia albă de mireasă a devenit populară, deoarece acest material a devenit disponibil pentru toate femeile abia după Revoluția industrială.

Considerații

De un timp relativ scurt rochia de mireasă albă  este un standard . Fiecare mireasă însă poate alege ce rochie îi place. În unele țări, cum ar fi India și China, roșu este o culoare comună de rochii de mireasă. Prin urmare, standardul de culoare albă este, de fapt,  numai în lumea occidentală.

 Sursă: ehowenespanol.com/ nuntadedecor.ro/ fashionavecpassion.ro/ femeiastie.ro

 

roxana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *